Zonnepanelen, doen of niet?

Inmiddels is het best wel heel gewoon op zonnepanelen op daken te zien liggen. Bij mij in de wijk alleen al zijn er zeker al veel woningen die de panelen op het dak hebben liggen. Ik ben er zeker in geïnteresseerd, dat kan ik wel melden. Natuurlijk spreekt het financiële verhaal mij enorm aan. Want op de lange termijn zal je de zonnepanelen terugverdienen en is alle stroom die wordt opgewekt dus kosteloos.

Ik maak mij nog wel een beetje zorgen over hoe de overheid hier in de toekomst mee zal omgaan. Nu is het zo geregeld dat je dus de stroom kunt terugleveren aan de energiemaatschappij en dit gaat dan van je reguliere energierekening af. Maar als er steeds meer mensen gaan investeren in deze duurzame energiebron, dan zou dat zomaar kunnen veranderen natuurlijk. Je denkt dan een goede beslissing gemaakt te hebben om voor zonnepanelen te kiezen, maar dan worden deze regelingen ineens weer teruggedraaid. Ik ben aan het kijken naar de Zonnepanelen, welke een goede deal hebben op de website. Aangezien ik op de grens met België woon, is het voor mij geen probleem om met een Belgisch bedrijf zaken te doen.